Wat is een sloopauto?

sloopauto

Een auto is een vervoermiddel dat regelmatig kapot kan gaan door middel van intensief gebruik. Verschillende onderdelen van je auto kunnen kapot gaan door veel te rijden in je auto. Naast slijtage kun je natuurlijk ook een ongeluk krijgen en hierdoor veel schade krijgen aan je auto. In de meeste gevallen is het goed dat je de auto laat repareren, maar in sommige gevallen ook weer niet. Bij tweedehands oude auto’s is het vaak niet rendabel om de auto te laten maken. Vooral als de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van je auto is dit niet de moeite waard. De auto is dan een sloopauto en deze kun je het beste verkopen. Het verkopen van een sloopauto is een ingewikkeld proces op het internet en je kunt hem beter naar de sloperij brengen. Maar wat doet de sloperij precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over komt te weten.

Waarom aan een sloperij je sloopauto verkopen?

Er zitten verschillende voordelen verbonden aan het verkopen van je sloopauto aan een sloperij. De vergoeding is niet veel vergeleken met de verkoop op het internet, maar natuurlijk wel snel. Als je de sloopauto verkoopt aan de sloperij, ben je er direct van af en dat is natuurlijk rendabel. De sloperij geeft namelijk de sloopauto op voor demontage bij het RDW. Dit betekent dat je een vrijwaringscode krijgt en niet meer belastingplichtig bent aan de overheid.

Als de sloperij verbonden staat met het ARN, weet je ook zeker dat ze de auto op een duurzame manier slopen. De afvalstoffen van de sloopauto worden weer verwerkt in nieuwe producten. Daarnaast kun je met een sloopauto niet zomaar de openbare weg op gaan en kan de sloperij deze ook ophalen. Het is daarom verstandig om je sloopauto aan de sloperij te verkopen, omdat hier veel voordelen aan verbonden zitten.

Wat doet een sloperij met een sloopauto?

Een sloperij gaat direct aan de slag met de sloopauto, wanneer je deze verkoopt aan de sloperij. Ze geven de sloopauto op voor demontage bij het RDW en gaan direct aan de slag met de sloop. Ze halen de auto uit elkaar en halen alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu uit het voertuig. Ook demonteren ze waardevolle onderdelen uit de auto en slaan ze deze op in een magazijn. Deze onderdelen worden gebruikt voor de latere verkoop aan mensen die zoeken naar bepaalde onderdelen.