Wat doet een autosloperij precies?

autosloperij

De autosloperij staat bekend om het slopen van auto’s, echter denken veel mensen dat het een autokerkhof is. Een groot industrieterrein met allemaal sloopauto’s op elkaar gestapeld. Dit klopt echter niet en tegenwoordig zijn autosloperijen helemaal veranderd. Zo zijn ze erkend door het ARN en gaan ze alleen maar duurzaam te werk. De sloopauto’s worden duurzaam gesloopt en alle afvalstoffen worden opnieuw gebruikt voor nieuwe producten. Naast het slopen doen autosloperijen ook andere zaken en verkopen ze onder andere schadeauto’s. Ook verkopen ze auto onderdelen aan mensen die op zoek zijn naar speciale auto onderdelen. Veel mensen snappen het nut niet van een autosloperij, echter is het ideaal om je sloopauto te verkopen aan een autosloperij. Wanneer wil je je auto naar de autosloperij brengen? En waar moet je op letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wanneer je auto naar de autosloperij brengen?

Er zijn verschillende redenen waarom je je auto naar de autosloperij wilt brengen. Je kunt bijvoorbeeld een ongeluk krijgen met je auto en dat je auto total loss wordt verklaard. Ook kan het zijn dat je auto niet meer door de keuring komt. Vervelend, maar dat betekent dat je de auto moet laten maken en dit kan veel geld kosten. Zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van je voertuig? Vervelend, maar dat betekent dat je auto klaar is voor de verkoop. Het verkopen van een sloopauto is ingewikkeld en via het internet kan dit maanden duren, omdat er weinig belangstelling is. In dit geval is het juist verstandig om je auto naar de autosloperij te brengen. Je krijgt namelijk een kleine vergoeding en je bent direct van je sloopauto af. Je kunt zelfs de autosloperij de auto laten ophalen en dit scheelt je veel moeite en tijd.

Wat doet de autosloperij precies?

De autosloperij geeft je sloopauto op voor demontage bij het RDW. Hierdoor krijg je een vrijwaring en staat je sloopauto niet meer onder je naam. Zodra alle papieren zijn geregeld, gaat de autosloperij direct aan de slag met de demontage van het voertuig. Ze halen alle vloeistoffen uit de auto en ook de gevaarlijke stoffen zoals de accu. Daarnaast strippen ze de sloopauto van alle bruikbare en natuurlijk waardevolle onderdelen. Deze maken ze goed schoon en slaan ze op in een magazijn voor latere verkoop. Heeft de autosloperij niets meer aan de sloopauto? Dan wordt deze naar de shredder gebracht voor verdere verwerking.