Deze zomer op vakantie met een elektrische camper?

Weet jij dit jaar nog niet wat je dit jaar wilt gaan doen met de zomer vakantie. Dan is het een leuk idee om op vakantie te gaan met een elektrische camper. Dit zijn de campers van nu met allerlei nieuwe snufjes erop. Deze nieuwe snufjes maken een camper nieuwer en innovatief. Je krijgt hierdoor meer interesse en behoefte om met een camper op vakantie te gaan. Je kunt op veel plaatsen in vooral europa makkelijk je camper opladen wanneer hij leeg begint te raken. Dit maakt het makkelijk om te rijzen door Europa en leuke nieuwe plekken te zien.

elektrische camper

Voordelen van elektrisch rijden

Bij een elektrische camper zijn er enkele voordelen die je niet op een gewone brandstof camper hebt. Je moet hierbij dan als eerste denken dat je rijdt op een duurzame brandstof. Je rijdt tenslotte op elektriciteit. Hiernaast wordt er ook niets meer gekookt of verwarmt met gas. Je doet dit vanaf nu namelijk allemaal via de accu, of het stroomnet als je camper hierop is aangesloten als je stilstaat. Let op, voor het stroomnet heb je niet altijd 230 volt beschikbaar. Hiernaast is het dan gebruikelijk dat je 12 volt gebruikt, hiermee doet namelijk de koelkast, verlichting, toilet etc. het wel gewoon.

Het verschil

Wanneer je ervoor kiest om met een elektrische camper te gaan rijden zijn er natuurlijk verschillen tegenover de normale brandstof campers. Een van de nadelen van een camper die op elektriciteit rijd, is het bereik. Het gemiddelde dat je kunt rijden met een camper die op elektriciteit rijd, ligt rond de tweehonderdtwintig kilometer. Dit is een stuk minder ver dan wanneer je ervoor kiest om met een brandstof camper te gaan rijden. Deze kunnen gemiddeld vijfhonderdvijftig kilometer rijden op een volle tank. Wat het voordeel van de campers die op de batterij rijden is dat ze in de meeste gevallen automatisch zijn. Dit is fijn wanneer je lange stukken moet rijden kan je met gemak achter het stuur zitten en hoef je niet te schakelen. Hiernaast kan je ook makkelijke andere elektrische apparaten meenemen omdat je deze gemakkelijker op kunt laden. Denk hierbij aan een elektrischt step of een barbecue.

Snel laden en door

Als je tegenwoordig op vakantie wilt met een camper die op stroom rijdt kan je wat veel mensen niet verwachten zo in het zuiden van Europa zijn. Dit komt omdat het laden sneller gaat dan wordt gedacht. Vroeger duurde dit uiteraard langer, maar tegenwoordig ben je voor een volle batterij rond de 40 minuten aan het wachten. In deze tijd kan je dus rustig op locatie even een bakkie doen en rondkijken als er iets leuks te zien is. Hiernaar kan je weer door naar je volgende punt.

Dit bericht is gepost in Camper. Bookmark de link.