Oude tweedehands auto laten keuren

Moet jij een oude tweedehands voertuig laten keuren? Dan is de kans heel groot dat deze afgekeurd wordt en dit is heel vervelend. In de meeste gevallen wordt het een sloopauto, maar dit is niet altijd het geval. Dit is alleen het geval als je een auto moet laten maken en wanneer de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde. Dit is vaak het geval bij oude tweedehands auto’s, maar kan ook zeker voorkomen bij nieuwe voertuigen. Het is in ieder geval van belang dat je hier goed naar kijkt en controleert of het een sloopauto wordt. Wanneer jouw auto een sloopauto wordt, is het van groot belang dat je hem ook verkoopt. Je hebt niet veel aan een sloopauto en dit betekent dat je het beste er geld voor kunt vangen. Een sloopauto verkopen kan met verschillende methodes en iedere methode heeft zijn voor- en nadelen. Dit maakt het heel lastig om een methode te kiezen, maar wij gaan jou hierbij helpen. Wil jij weten welke methodes er zijn? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Advertentie

Als je een duidelijke advertentie maakt van de sloopauto, is het mogelijk om deze via een autowebsite te verkopen. Toch is het heel lastig en zitten er hier nadelen aan verbonden die soms erg vervelend kunnen zijn. Zo kan het maanden duren voordat jij jouw auto verkocht krijgt en is dit natuurlijk ook logisch. Niet veel mensen zitten namelijk te wachten op een sloopauto, zo kun je hier natuurlijk weinig mee doen. Gelukkig zijn er ook andere methodes en kun je ook specifieke onderdelen van het voertuig verkopen. Dit werkt over het algemeen een stuk beter en je zorgt er ook zo voor dat er meer vraag is. Sommige auto onderdelen zijn zeer gewild en je kunt op deze manier ook een stuk meer verdienen, ideaal toch.

Sloperij

Dagelijks is een sloperij op zoek naar nieuwe sloopauto’s om te slopen. Een sloperij kan hier namelijk veel geld aan verdienen, maar jij natuurlijk ook. Door een sloopauto te verkopen aan en sloperij kun je een vergoeding krijgen. Deze vergoeding is vaak laag, maar kan je ook gewoon 200 honderd euro opleveren. Daarnaast komen ze de auto bij je thuis ophalen en kan dit ook gezien worden als een voordeel. De meeste sloopauto’s mogen namelijk niet meer de openbare weg op gaan.