Hoe werkt het als je een sloopauto wilt verkopen?

Een sloopauto verkopen hoeft niet lastig te zijn, er zijn sites waarop je dit kunt adverteren en dit dus ook vaker wordt gezocht. Dit online verkopen zou daardoor ook wat makkelijker gaan. Je kunt ook naar een sloperij gaan om hier de sloopauto te verkopen. Wat je natuurlijk niet moet verwachten is dat je veel geld kan krijgen voor een sloopauto, want de auto mag niet meer op de weg rijden en moet dus of een flinke reparatie krijgen of gesloopt worden wat vaak het geval is. 

Levert een sloopauto verkopen veel op?

Het verkopen van een sloopauto kan regelmatig nog wel eens tegenvallen, want het is wel een sloopauto waarin je niet in de huidige staat zelf niet veel mee kan doen. Toch zou je hier een sloperij erg blij mee kunnen maken. Zei kunnen namelijk uit de auto alle bruikbare onderdelen uit de auto halen en deze schoonmaken en doorsturen naar het magazijn om dit door te gaan verkopen. Dit kan je ook zelf doen, maar kost meestal veel meer tijd en is een stuk lastig. Ook is dit minder duurzaam en eens stuk minder veilig. Een sloopbedrijf weet exact hoe ze hier het best mee om kunnen gaan en kan jouw voor het verkopen van de sloopauto nog een kleine vergoeding geven. Die vergoeding hangt allemaal af van hoe zwaar de auto is, het hoeveelheid oud ijzer en het hoeveelheid aan goede herbruikbare onderdelen die de auto nog bevat. Dus is het altijd een goed idee om de sloopauto te verkopen, want je krijgt er altijd wel een vergoeding voor terug. Het zou zonde zijn als je er niks mee doet en de verzekeringen en btw doorloopt. Terwijl je de sloopauto ook door kan verkopen aan de sloperij en ze de auto kunnen verwijderen van jouw naam.

Waar moet je opletten?

Als jij een sloopauto wilt verkopen aan een dealer, bedrijf of een persoon is het altijd van belang dat je eerlijk bent over wat er met de auto is gebeurd. Je moet het niet mooier gaan maken dan het is, want het blijft wel een sloopauto waar met de huidige staat niks mee gedaan mag worden. Als de auto total loss is verklaard is het belangrijk dat je kan verklaren hoe dit komt en zodat je een eerlijk bedrag terug krijgt van wat de auto waard is. Eerlijkheid kom je in deze gevallen het verst mee.