Niet naar de sloperij

Als je auto schade heeft dan houd dit niet alleen in dat je auto naar de sloperij moet. Soms mag en kan er nog gewoon die auto gereden worden. Veel mensen willen de auto repareren, maar dat kost soms teveel geld. Mensen kiezen er dan voor om hun schadeauto te verkopen. Je schadeauto verkopen is niet heel erg makkelijk maat wil je wel snel gedaan hebben. Want hoe langer de auto op jouw oprit staat hoe langer jij belastingplichtig blijft. Ook moet je elke maand de verzekering van je auto betalen. In deze blog lees je meer informatie over hoe je gemakkelijk een schadeauto kan verkopen. 

Sloopauto netjes verkopen

Je wilt natuurlijk geen mensen oplichten dat is niet netjes. Daarom moet je als je de auto wilt gaan verkopen alle schade goed vermelden. Dus wees eerlijk over hoe de schade op de auto komt en wees ook heel eerlijk over welke schade de auto heeft. Nadat mensen de auto verkocht hebben en jij hebt schade achtergehouden komen ze er vanzelf achter. Dat wil je natuurlijk niet. Maak ook foto’s van alle schade. Zo krijgen mensen alvast een beeld bij hoe de schade eruit ziet en dat maakt het maken van een keuze makkelijker. Foto’s helpen ook met klanten aantrekken als jij hele goede foto’s van je auto en de schade maakt dan vinden klanten dat al vaak fijner. 

Prijs bepalen

Als je de foto’s hebt gemaakt en de schade hebt vermeld is het tijd om een prijs te gaan bepalen. Een prijs bepalen is niet heel erg gemakkelijk. Hoe weet je nou wat de perfecte prijs is voor jouw schadeauto. Dit kun je bepalen door prijs gaan te vergelijken. Kijk op verschillende sites en vergelijk jouw schade en jouw auto met andere auto’s. Let ook op uit welk jaar jouw auto komt. Als jouw auto al heel oud is kan je niet een al te hoge prijs hebben. Heeft jouw auto minder schade dan doe je de prijs omhoog en als jouw auto veel of meer schade heeft dan doe je de prijs weer omhoog. Kies ook een aantrekkelijke prijs om zo snel mogelijk je schadeauto te verkopen. 

Er komt iemand kijken

Iemand heeft jouw auto voorbij zien komen en wilt nu graag in het echt de auto gaan bekijken. Zorg er dan voor dat de auto al netjes klaar staat en schoon is. Als mensen bij jou komen willen ze niet wachten totdat jij de auto klaar hebt gezet. Het is fijn als je alles van tevoren regelt voor een succesvolle verkoop.